torstai 12. tammikuuta 2012

"En kaipaa valtaa,loistoa..."

Vaahteravaaran salissa kaikuivat joululaulut,kuusipuu tuoksui ja kynttilät loivat pehmeän,taianomaisen pehmeän valon joulunjuhlijoiden ympärille.Tuntui,kuin tuo satumainen ilta jatkuisi pitempään kuin mikään muu ilta.
Syötiin herkkuja,luettiin evankeliumi,laulettiin ja naurettiin.Lapsia kiinnosti joulupukin säkki,josta lopulta löytyikin ihmeellisen hienoja leikkikaluja.Keppihevonen oli tyttöjen suosikki.
Pikku-Matilda kävi kesken juhlan vaihtamassa mekkonsa,sillä joulupukki oli tuonut tytölle kesämekon.Hiukan huvitustahan se juhlaväessä herätti,mutta mitäs tuosta,jouluhan on lasten juhla ja kylmähän ei toki ollut kuin ulkona,siksi lämpimiksi oli kakluunit lämmitetty.
Aleksanteri oli ennen joulua tehnyt matkan Saksaan,josta oli tuomisinaan ystävyysseurakunnalta tuonut ihan oikean hehkuviinitynnyrin mukeineen,glögiksi sitä sitten myöhemmin nimitettiin.
Lopulta ilta kävi hiljaisemmaksi,lapset alkoivat olla uneliaita ja kynttilät paloivat hiljalleen loppuun.Talon äänet hiljenivät ja pikku-Matildan sai kantaa sänkyyn.
Aleksanteri kehotti toisiakin käymään yöpuulle,jotta aamulla kirkonpenkissä jaksaisivat veisata "Enkeli taivaan".

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

~~ Pappilan vieraskirja ~~