keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Talven matkassaTalvi tuli äkkiä.Keskellä päivää,kuin kaikki pitkään vaaran yllä riippuneet raskaat pilvet olisivat revenneet yhtäaikaa.Lunta tuli ensin hitaasti,kuin hiutale kerrallaan ja sitten se vähitellen muuttui sakeammaksi,kunnes oltiin keskellä sankkaa lumipyryä.
Tuntui siltä,kuin lumentulo olisi jouduttanut myös jouluntuloa.Joulua alettiin valmistelemaan vielä kuumeisimmin kuin aiemmin,koristeltiin taloa,leivottiin,paistettiin ja toimitettiin pieniä asioita,kirjoiteltiin kortteihin jouluterveisiä.Joka päivä jouluterveisiä myös saapui taloon,huolimatta siitä,että tiet piti joka aamu puhdistaa lumesta.
Pakkanenkin alkoi pikkuhiljaa nipistellä poskia,joten Veera katsoi parhaakseen kaivella kutimet ja lankakorin esille ja istahtaa niine hyvineen salin nurkkaan kutomaan.Toisinaan ruustinna ja tytöt kävivät siinä harjoittelemassa joululauluja ja ilokseenhan siinä silloin istui!
Vielä pitkään sen jälkeen,kun viimeiset säkeet oli laulettu ja pianon kansi suljettu,istui Veera mietteissään muistaen lapsuuden jouluja...

2 kommenttia:

  1. Taitaa ollakin Vaahteravaaran pappila jossain lähellä, kun samalta kuulostava talventulo ollut kuin meilläkin ;) Oikein hyvää talven jatkoa ja iloista uutta vuotta ministelyn parissa. Toivottelee Anja & Kuuralehdon väki

    VastaaPoista
  2. joo,saattaa olla samoilla seuduilla :) kiitos samoin !

    VastaaPoista

~~ Pappilan vieraskirja ~~