perjantai 19. kesäkuuta 2009

Piikalikka


Katariina tunnetaan lempeänä ja auttavaisena.Niinpä eräs vanha muori ei epäröinyt pyytäessään apua häneltä.Oli käynyt niin,että pikku-Greta oli jäänyt orvoksi,eikä hänellä ollut paikkaa minne mennä.Katariina otti tytön hoiviinsa,ompelutti tälle uudet vaatteet ja tyttö löysi paikkansa pappilan keittäjän hoivista.
Vaahteravaarassa oli tulipalon jälkeen enemmän tekemistä kuin tavallisesti ja reipas käsipari oli tarpeen.Katariina sai huomata,että pikku-Greta oli näppärä ja nopea auttamaan kaikenlaisissa asioissa.

3 kommenttia:

 1. Oi, kylläpäs Pikku-Greta joutuu nuorena piikaksi! Mutta ehkei työtä kuitenkaan kovin paljoa ole ja kaipa hän saa siinä samalla pyhäkouluopetusta sivistyäkseen :)
  Greta taisikin olla siihen aikaan aika yleinen nimi. Kuuralehdon laaksossakin asustaa Pikku-Greta. Mahtavatkohan SinisenHetken toiset tytöt olla samanikäisiä pappilan Gretan kanssa? Pitäisköhän Amandan lähettää tyttärenlapset pyhäkouluun pappilaan?

  VastaaPoista
 2. Voi,en muistanut ollenkaan,että teilläkin on Greta!nimi vaan putkahti jostain.Vaikka tuon Gretan perheestä ei ole kellään tietoa,se saattaakin ressu ollakin jostain ylemmän luokan perheestä.Puheesta ei saa kuulemma selvää,saattaa olla ruotsinkielinen tyttöriepu.Pappilassa tuo saanee kuitenkin parhaan hoivan ;) ja ei muuta kuin Amandan tyttärenlapset katekismusta opettelemaan ;P

  VastaaPoista
 3. Ei haittaa, vaikka on sama nimi ;) Varmaan se on sitten ruotsalainen. Onkohan karannut kotoa lapsirukka?
  Kunhan saat pyhäkoulun aikaan niin eiköhän tuo Amanda lapset lähetä pikapikaa katekismuksen pariin :)
  Kenkku tuo kommenttiloota, kun siitä ei saa linkkiä mitenkään :( Aika monimutkainen muutenkin...

  VastaaPoista

~~ Pappilan vieraskirja ~~